perjantai 21. helmikuuta 2014

Ziazan - Osa 5. Teini-iän tuska alkaa huomenna

Awesomesauce-haaste jatkuu taas! Pidemmittä puheitta:

Kuuntelin tätä kirjottaessani, joten lukumusaksi: Anna Puu - Onnen viipaleet

¤¤¤¤¤¤¤¤Viime osassa Ziazanit muuttivat uuteen taloon, Outolaakson keskustaan. Vai onko siellä ylipäänsä keskustaa? No kumminkin.Tässä talon pohjapiirustuksia. Huoneet tulevat yllä esille tarinassa, joten en rupea erikseen esittelemään kaikkia. Sitäpaitsi rahanpuutteen vuoksi kalustus on melko niukassa, joten teen hienomman taloesittelyn sitten kun talokin on hienompi.Pojat lähtivät heti ensimmäistä kertaa kouluun ja Azura töihin, joten Simppa jäi viettelemään vapaapäivää yksin uuteen taloon.Naapurissa asuvat Ypölän Lola, Jonna ja Kirsti tulivat toivottamaan Ziazanit tervetulleeksi naapurustoon. Simppa ja naiset hengailivat pihalla ja puhuivat mielenkiintoisista asioista...Sillä välin muuan kulkukoira luikahti lukitsemattomasta ovesta sisään ja raateli upouuden sohvan. Just, siinä meni se.Nopeasti ensimmäinen koulupäivä hujahtikin, ja pojat kapusivat pois bussista. Ianth toi koulusta mukanaan uuden ystävänsä, nuoren neidin nimeltä Liinu Filunki.Simppa hyvästeli viehättävät ystävänsä. Jonnan kanssa asiat menivät vähän odotettua pidemmälle... Minusta on niin outoa, että jotkut hyvästelee noin, vaikkei ole tehty muuta kuin juteltu. Kiva Simppa, siinä poikasi silmien edessä suutelet toista naista. Porfiro suhtautuu yllättävän neutraalisti.


Ja niin sitä viattomasti ollaan kuin mitään ei olisi tapahtunut, kun vaimo tulee töistä. Aijai Simppa, ensi kerralla en enää katso sormien läpi tällaista!Pojat ja Liinu juoksivat innoissaan leikkimään vesisotaa takapihalle, joka näyttää vielä kovin autiolta.Viehättävää.Azura oli tyytyväinen uuteen taloon ja etenkin sen keittiöön, jossa oli paljon helpompi laittaa ruokaa kuin entisen talon pienessä keittonurkkauksessa.Simpalla oli yllättävän usein vapaapäiviä, eikä miehellä paljon muuta tekemistä ollutkaan kuin tietokoneella pelaaminen. Kaikki ylennykseen tarvittavat pisteetkin oli jo hankittu.Kun ei se yhteiskunta kuitenkaan pyöri sillä tavalla, että kaikki vaan simssiä pelailis, niin ylimääräisten simoleonien toivossa pistin Simpan maalaamaan.Kaksoset olivat erottamattomia ja aikmoisia kujeilijoita. Etenkään Porfiroa ei koulu niinkään kiinnostanut, vaan mieluummin hän käytti aikaa telkkaria katsomalla.

Monta kertaa nukkumaanmenoajan jälkeen toinen pojista livahti jommankumman huoneeseen leikkimään yömyöhään.Ianth oli hieman veljeään tunnollisempi ja teki läksynsä illalla. Se palkittiin, sillä Ianthille jäi aamuisin aikaa katsoa telkkaria..


..kun taas Porfiro joutui heräämään aikaisemmin, jotta saisi edes jonkunnäköisiä vastauksia matikantehtäviin.Vapaita vietellessään Simppa oli huomannut Porfiron välinpitämättömän asenteen koulua kohtaan. Eräänä iltana ruokapöydässä Simppa ottikin asian puheeksi.Illallisen jälkeen Simppa auttoikin Porfiroa läksyissä. Simppa halusi varmistaa, että poika ymmärtäisi asiat, eikä jatkossa vain hutaisisi läksyjä aamulla.

Azura treenasi ahkerasti kuntopisteitä ansaitakseen. Korkokengissä naruhyppely varmasti kannattaakin!

Ja viimein nainen ylennyksen saikin, kaiken naruhyppelyn ja ahkeran töissä käymisen jälkeen. Azurasta tuli modernin tanssin ammattilainen.

Ylennyksen mukana kotiin tuli myös tanssiuran urapalkinto. Vihdoin jotain täytettä 'harrastushuoneeseen'.

Myös Simppa sai seuraavan kerran töihin mennessään ylennyksen! En vain satu muistamaan, mikä on miehen uusi työnimike. Joku ravintolapäällikkö kai.


Simpan antamasta tukiopetuksesta huolimatta Porfiron arvosanat eivät nousseet huomattavasti. Porfiro tunsi itsekin olonsa turhautuneeksi, mutta etenkin matikka tuotti hänelle kovia vaikeuksia.

Ianthilla koulu meni hyvin ja hän toi usein koulusta kavereita mukanaan - etenkin tyttöjä.

Tämäkin Arja Ahmala -niminen tyttö vaikutti olevan oikein mielissään Ianthilta saamastaan huomiosta. Ei sattuisi Ianthissa olemaan sydäntenmurskaajan vikaa..?

Illalla Azura sai puhelun kaksosten koulun rehtorilta. Rehtori huomautti Porfiron arvosanoista, ja toivoi kotiväen puuttuvan asiaan. 

Tuohtuneena Azura marssi olohuoneeseen, jossa pojat parhaillaan olivat katsomassa telkkaria.
   "Nyt riitti se tv:n tuijotus!" Azura huudahti pojilleen ja sulki telkkarin julmasti.

Azura istahti poikien väliin.
   "Porfiro, nyt pitäisi ottaa itteään niskasta kiinni", hän saarnasi.
   "Mä oon yrittäny", Porfiro kiljahti ärsyyntyneenä. Äidin ja pojan välille oli kehkeytyä kunnon riita, mutta asia saatiin sovittua lopulta. Porfiro lupasi yrittävänsä tehdä enemmän töitä koulun eteen.

Myöhemmin Azura kertoi Simpalle huolestuneena Porfiron kanssa sattuneesta välikohtauksesta.
  "Porfiro on niin nuori vielä!" Azura valitti tuskastuneena. "Eikä se koulu tosta ainakaan helpommaksi muutu."

"Kyllä asiat järjestyvät", Simppa totesi lohduttavasti ja vetäisi vaimonsa kainaloonsa. Azura hymyili. Simppa oli kultainen.

Asiat johtivat toiseen ja pari päättyi viettämään yötä vähän toisella tavalla...

Synttäripäivänään kaksoset kutsuivat Liinun kylään. Liinusta oli tullut hyvin läheinen ystävä pojille. Kolmikolla oli paljon puhuttavaa, sillä pian he siirtyisivät teini-ikään ja uuteen kouluun.

Illemmalla Liinun piti lähteä kotiin, mutta Azuran kutsumat juhlavieraat tulivat viettämään Ianthin ja Porfiron synttäreitä.

Keittiössä tuli ahdasta, kun melko sekalainen seurakunta saapui. 
   "Ketä nää kaikki oikein on?" Simppa ihmetteli, kun keittiöön asteli ilmielävä noita. Azura tyytyi kohauttamaan olkiaan ja tuijottamaan ilmeettömänä eteensä.

Porfiro oli niin innoissaan kasvustaan, että työnsi päänsä keittiön kaapin sisään.

Tämän parempia kuvia en pojista saanut, kun keittiössä tosiaan oli tungosta ja kaikki kävi niin nopeasti.

Juhlat kuitenkin kesketyivät, sillä poliisi tuli paikalle. Kovaa meteliä muka... Haloo, nää oli lasten synttärit!

Tässä vielä kuvat kasvaneista pojista:

Ianthin tavoitteeksi arpoutui tieto. 

Porfiro puolestaan tavoittelee perhettä. Tarkemmat tiedot laitan perijä-äänestyksessä, joka onkin jo ensi osan lopussa!

Sitten vielä joku rändöm kuva, jolla haluan vain hehkuttaa Azuran kauneutta: 

♥ Mun tyttö on kohta jo vanhus! 

Saa jättää kommenttia! 

17 kommenttia:

 1. Jee, jatkoa! Tuntuu kuin olisi vasta vähän aikaa siitä kun pojat syntyivät... Mutta komeita teinejä heistä tuli! Antaisikohan teini-ikä motivaatiota kouluunkin, saa nähdä. Azura on kyllä kaunis kieltämättä, tuleekohan hän vielä raskaaksi ennen vanhuutta o: Kaiken kaikkiaan hyvä osa, teksti on helppolukuista ja on kiva että kerrot periaatteessa "sinun" näkökulmastasi (jos tiedät eron sen ja tavallisen hänkertojan välillä? :D) Ja mitäs muuta vielä... Hieno talo on perheellä, kelpaisi ittellekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, minäkin iloitsin kun sain tän valmiiksi! :) Tuntuu todella, että pojat olisi syntyneet vasta eilen.. Aika rientää. Juu, komeitahan niistä tuli, melko samannäköisiä edelleen. Sen verran voin paljastaa, ettei Azura enää lisää lapsia tulee saamana, koska vanhuus häämöttää jo niin lähellä. Ja etenkin siitä syystä, että Awesomesaucessa on sääntö, vain kaks lasta per sukupolvi. Mukavaa, että pidit :) Juu, ymmärrän ja tiedän kyllä eron, tämä kun on vähän tällanen ei-niin-tarinamainen-tarina, niin välillä noita omia huomautuksia tipahtelee sekaan. Kiitos kommentista, ja hienoa että tykkäät talosta! :)

   Poista
 2. Hyvä osa :D en edes tiennyt olevan mahdollista että poliisi lopettaa juhlat alkuuns :O Azura on tosi kiva ja onko muuten jostain barbieleffasta oliko nyt fairytopia. siinä on keiju nimeltä Azura ja siniset hiukset jos muistan oikein :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Juu, onhan se hyvinkin mahdollista. Aina voi oppia jotain uutta vaikka sims-tarinoita lueskelemalla ;) Aijaa, enpä ole Fairytopiaa nähnyt (kai), joten en tiennyt tällasestä Azura-keijusta :D Saattaa johtua siitä, että Azura tarkoittaa sinistä väriä.

   Poista
 3. Oi kivaa, tännekin saatiin jatkoa! (: Voi Simppa, mokoma petturi! Noh, onneksi Azura ei aavistanut mitään...
  Porfiro-raasu, toivottavasti koulunkäynti helpottuisi teini-iässä. Pojista kasvoi oikein komeita (: Ja Azura tosiaan on kaunis! Hieno on kämppä ja mukavaa menoa, awesome (;
  Jatkoa jään odottelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, ahkeroin oikein kunnolla ja sain molempiin osat! :) Simpalla vähän lipsahti meno kösistä, toivottavasti ei toiste hölmöile :/ Niin, saas nähdä miten käy poikien koulumenestyksen, kun ollaan teinejä. Hyvännäkösiähän noi kaikki on tossa perheessä, vaikka itse sanonkin ;) Persoonallisuutta! Mukavaa että oli mielestäsi awesome ;) Kiitos kommentista! :)

   Poista
 4. aika hyvä (bueno) ♥ kun osa on hyvä, ei tarvitse enempää sanoakkaan... jään odottelemaan uutta osaa :3

  VastaaPoista
 5. Jatkoa tännekkin, ihanaa :3 Hyvä osa, ja ihanat kaksoset! Heistä kasvoi oikein komeat nuoret miehet ♥ Ja voivoi Simppa, mitä menit tekemään. Onneksi ei jäänyt, ainakaan vielä, kiinni! Azura on nii kaunis :3 Jatkoa odotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, mukavaa että miellytti! Onhan ne aika ihanat ja komeat :3 Simppa, Simppa... Toivottavasti ei enää toiste tapahdu vastaavaa.. Azura on, hämmenyin kun se onnistui niin hyvin! :D Jatkoa tulee, tällä kertaa melko pian! :D

   Poista
 6. Voi nyt on kyllä pakko hehkuttaa tuota Azuran kauneutta! Sievän neidon oot saanut tehtyä (:
  Ja voi, nytkö ne pojat jo teineiksi kasvoivat? Niin se aika liihottaa... Höh, Simpan seikkailut toisten naisten kanssa :---D Pisti hieman naurattamaan x)
  Pistähän jatkoa, kaikin mokomin (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou jee, joku muukin hehkuttaa Azuraa :3 Kyllä, aika tosiaan rientää! Muistan poikien dramaattisen syntymänkin vielä niin hyvin :D Haha, Simpan seikkailut osaa kyllä olla aika huvittavia :D Kiitos kommentista! :)

   Poista
 7. Pohjapiirrustuksesta näkee, että talo on rakennettu käytännölliseksi. .-) Ulkoa päin se näyttää hyvin yleelliseltä. Sudet ja muut eläimet ovat törkeitä huonekalujen tuhoajia. .-( Sääli, että uusi, kallis? sohva hajotettiin, kun varat olivat muutenkin vähissä. .-( Azura sointuu hyvin keittiönurkkaukseensa. .-> Voi Simppaa, Jonnaa ja kyylivää lasta. .-D http://i1098.photobucket.com/albums/g368/GrePix/GPCM/ScreenShot054_zps62d572cf.jpg <- Haha, Porfiron jalat. .--D Oho, taikamummeli saapui synttäreille! Juhlia keskeyttävät poliisit ovat kyllä ärsyttäviä ilonpilaajia. .-/ Jatkoa odottelen! .-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että kiinnitit huomiota taloon! Mulla on yleensä ongelmia sen kanssa, että huoneissa on liikaa tilaa, ja niitä pitää sitten täyttää jollain ihme sohvanurkkauksilla :D Katos p*rkele, sehän olikin susi eikä mikä tahansa kulkukoira :D Hyvä minä! Alkuperäinen sohva OLI kalleimmasta päästä, sellanen karkkipäivä-niminen tai jotain sen tapasta. Tilalle tuli sitte tollane Ikea-sohva :P Juu, se on kun kaikki on sinistä, niin sointuu ihmiset ja huoneet hyvin yhteen ;D Mielenkiinnolla odotan seuraavan sukupolven väriä, joka on purppura :'D Porfiron jalat :DD Enpähuomannut kuvatessa, tosin eihän ne mitään haittaa, viestii vaikka turhautumisesta tai jotain :D Taikamummelipa hvinkin, häntä saatetaan nähdä vielä jatkossa ;) Kiitos kommentista! :)

   Poista
 8. Azura on kyllä kaunis sim :) Eikä kaksosetkaan ole yhtään hullumman näköisiä. Ikävää vain, että poliisi tuli keskeyttämään juhlat.
  Talokin on hieno ja melko tilava. Harmi vain, että kulkukoira päätti tuhota sohvan, liekö ollut vielä kalliskin...

  Jatkoa jään odottelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se, kiva että muutkin on samaa mieltä kanssani! :) Jep, varsinkin kun mitää melua ei oikeasti edes ollut, radiokaan ei ollu päällä!! Talo onnistui kyllä harvinaisen hyvin, eipä taida rakentaminen olla vahvimpia puoliani :P Harmittaa sanoa, että kyllä, sohva oli varmaan kallein huonekalu koko talossa :D Kiitos kommentista, jatkoa on tulossa! :)

   Poista
 9. Sain viimeinkin lopetettua koomailun *koputtaa puuta* ja kirmasin lukemaan uusia päivityksiä! :D

  Ja ei, Outolaaksossa ei ole keskustaa mutta hieman vilkkaampia katuja kylläkin.
  Uusi talo näyttää kiletämättä hauskalta, mitenköhän kauan aikaa siitä on kun on itse rakentanut jotakin simsissä? Ei muista.

  Ei Jonnalla ja Simpalla sattunut olemaan keskenään useampia salamoita? Miullakin joskus simit tekevät tuota, vaikka olisivat tosiaan vain pölisseet säästä eivätkä tuntisi muuten. (Ja kyllä se yhteiskunta vaan pyörii sillä tavalla. Eri asia mihin suuntaan, mutta kuitenkin ;) )

  Hiivinkin tästä lukemaan seuraavia osia ;D

  VastaaPoista